Bleskový borůvkový koláček

-
Příprava7 min.
-
Vaření20 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí2 025
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výborný koláček, který zvládnete připravit raz dva.
Řeč je o chutném borůvkovém koláčku, ve kterém samozřejmě borůvky můžete zaměnit za ledajaké ovoce, na které máte právě chuť.
Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!
Chutná skvěle!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 3 ks vajíčka
- 200 gramů krupicového cukru
- vanilkový cukr
- 200 gramů bílého přírodního jogurtu
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 10 gramů kypřicího prášku do pečiva
- 250 gramů borůvek
- měkké máslo
Takto budeme v receptu postupovat:
- Do mísy dejte vajíčka a krupicový cukr. Vyšlehejte do pěny. Do této směsi pak přidejte bílý jogurt, prosetou polohrubou mouku a kypřicí prášek. Vymíchejte a vypracujte hladké těsto, ve kterém nebudou hrudky.
- Pokud byste měli problémy s hrudkami použijte metličku.
- Jako další krok si připravte nádobu na koláč (kulatou formu) a dejte do ní pečící papír. Pečící papír pak pomažte máslem.
- Na dno formy dejte omyté osušené borůvky a na ně nalijte těsto, které již máte připraveno. Vložte do trouby na 45 minut a 170 °C.
- Pokud nemáte otevírací formu na koláč, tak jej budete muset po dopečení vyklopit. Tím pádem se borůvky úplně na konci ocitnou nahoře na koláči.
- Po 45 minutách vyjměte dezert z trouby a vyklopte jej na talíř. Koláč nechte vychladnout
- Posypeme moučkovým cukrem, případně přidáme šlehačku a můžeme podávat.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
Sdílejte tento recept a potěšte své přátele, kteří si jej také určitě zamilují.
zdroj: youtube.com/ Schnell Kochen